AENEAS, Roermond

Aeneas is een actieve vereniging met 180 enthousiaste roeiers. Het clubhuis ligt aan De Weerd vlakbij de oude binnenstad. Wil je lid worden of meer informatie, klik hier.


Algemeen: Meer lezen over roeien?
   (17-10-2017)

Kijk dan eens op http://nlroei.nl/ Op deze site vind je nieuws over de Nederlandse roeiers, professionele wedstrijden, interviews en nog veel meer.

(Terug naar boven)


Wedstrijden: Aeneas deed het goed op de Moordregatta
   (13-10-2017)

De Moordregatta in Tilburg is weer achter de rug. Aeneas ging er met een record aantal roeiers heen. Dit resulteerde o.a. in de eerste plaats voor de gestuurde mannen-vier en een goede 9e plaats voor de dames 4 in een zeer competitief veld. De gedachte aan een hamburger na afloop hiep toch wel bij het blijven trappen over die lange, lange kilometers. Al met al mooie scores en een leuke dag.

(Terug naar boven)


Activiteiten: 2018 wordt ons jubileumjaar - Feestcommissie
   (09-10-2017)

In 2018 vieren we ons 40-jarig bestaan. Dit willen we met 4 à 5 evenementen met z’n allen vieren en verbinden dit zoveel mogelijk aan bestaande activiteiten van de club. De eerste personen voor de Feestcommissie hebben zich al gemeld, maar meer vrijwilligers zijn zeker nodig. Dus meld je aan, dan delen we je in voor een of meer activiteiten. Cobie Berghuis gaat de Feestcommissie leiden. Geef je op bij de secretaris of bij Cobie Berghuis, dan wordt het zeker een leuk jaar!

(Terug naar boven)


Algemeen: Uitslagen WK Roeien 2017
   (04-10-2017)

Eind sept. vonden de wereldkampioenschappen roeien plaats in Sarasota (USA). Er werd door 13 Nederlandse ploegen gestreden om eremetaal. Marieke Keijser behaalde een zilveren medaille in de lichte skiff. De PR2mix2x werd als eerste Nederlandse paralympische ploeg in de geschiedenis wereldkampioen. Ook de dames dubbelvier kreeg een gouden medaille om hun nek en mogen zich wereldkampioen noemen. In totaal drie medailles voor de Nederlandse equipe in Amerika. Verder lezen: https://roeien.nl/2017/10/01/uitslagen-wk-roeien-2017

(Terug naar boven)


Activiteiten: De Klussendag komt er weer aan
   (30-09-2017)

We hebben deze actieve dag nu gepland op 14 oktober 2017 om de loods en de boten klaar te maken voor de winterperiode. Dus we gaan opruimen en poetsen, dit keer niet schilderen. De Materiaalcommissie zal een takenlijst ophangen in het clubhuis. We verwachten alle leden, het is nuttig en ook gezellig!

(Terug naar boven)


Leden: Dringende oproep voor actieve leden
   (26-09-2017)

 Tijdens de volgende ALV staat de wisseling van enkele bestuursleden op de agenda. Onze oproep aan de leden om zich verkiesbaar te stellen heeft helaas nog niet veel opgeleverd en we vragen dus nogmaals te overwegen om actief te worden in ons bestuur. Dit kan een bestuursfunctie zijn, maar ook een ondersteunende rol binnen het bestuur en / of commissies. Dus, bepaal je interessegebied en op welke manier je de vereniging wilt steunen. Er zijn ook vacatures voor de ledenadministratie, ondersteuning van de penningmeester, sponsorwerving en begeleiding en, … een jeugdcommissaris. Spreek eens met een lid van het bestuur hierover.

(Terug naar boven)


Wedstrijden: Goede afvaardiging naar de Tilburgse Moord Regatta
   (22-09-2017)

Dit jaar gaan we op 7 oktober met maar liefst 6 boten en 24 roeiers naar de Moordregatta bij TOR in Tilburg. Een traditionele wedstrijd over 6,5 km in het kanaal aan de “Beeksebergen”. Langs het hele parcours kan gefietst worden. Supporters zijn dus welkom. Vanaf 10 tot 16.00 uur wordt er in de 1e en 3e heat door RV Aeneas geroeid.

(Terug naar boven)

  

 


Ogenblik a.u.b. ...