AENEAS, Roermond

Aeneas is een actieve vereniging met 180 enthousiaste roeiers. Het clubhuis ligt aan De Weerd vlakbij de oude binnenstad. Wil je lid worden of meer informatie, klik hier.


Algemeen: Minder roeiplekken bij Olympische Spelen 2020
   (16-06-2017)

Het Internationaal Olympisch Comite (IOC) maakte onlangs officieel het programma bekend voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. Zoals verwacht werd – om een gelijke verdeling tussen mannen en vrouwen te krijgen – de lichte vier vervangen door de vrouwen vierzonder. Ook werd besloten dat er niet meer 550 roeiplekken zijn, maar 526. Toch heeft de roeisport ogenschijnlijk niet te klagen. Ten opzichte van de andere sporten die genderneutraal werden, zijn de 24 verloren deelnemersplaatsen nog beperkt. Zeilen, schieten, gewichtheffen en worstelen zijn nog veel meer plaatsen kwijt.

(Terug naar boven)


Activiteiten: Onderlinge wedstrijden groot succes
   (12-06-2017)

Als je er niet bij was op zondag 10 juni, dan heb je echt wat gemist. De teams roeiden zo hard mogelijk 500 meter en dat was toch wel afzien… Leuk dat de meeste aspirant-leden erbij waren en zo de andere leden leerden kennen (en omgekeerd) en hun eerste wedstrijdervaring opdeden. Ook besloten twee teams spontaan een viertje te vormen "anders is het niet leuk voor die anderen als wij winnen" en dan tegen zichzelf te strijden. De lunch was prima geregeld met soep en broodjes. Bij de prijsuitreiking bleken twee jeugdroeiers de snelsten en ontvingen de winnaars een symbolisch flesje Maaswater. Zonnetje erbij, prima organisatie, volgend jaar weer?

(Terug naar boven)


Activiteiten: Limburg Boat Race. Wie doet er mee?
   (07-06-2017)

Op zondag 24 september wordt de Limburg Boat Race gevaren. Dit was oorspronkelijk een wedstrijd tussen achten van MWC (Maastricht) en Aeneas. Sinds een paar jaar doen ook roeiverenigingen uit Weert en Venlo mee. Dit jaar vindt deze race in Maastricht plaats, gecombineerd met de prominentenraces van MWC. De LBR is een boord aan boord wedstrijd over 5 km met een race voor damesachten en een voor herenachten.  Het gaat om boordroeien. In de laatste jaren hebben we een paar keer over moeten slaan wegens gebrek aan belangstelling, maar we geven niet op en willen weer een dames- en een heren-acht in Maastricht aan de start brengen, dus meld je aan met een ploeg of individueel. In ons clubhuis hangt een inschrijflijst.

(Terug naar boven)


Algemeen: Scullbak
   (04-06-2017)

Onze oefen scullbak is weer operationeel. Het is de bedoeling dat daar een deksel op komt om het goed te beschermen tegen weersinvloeden. Er wordt momenteel bekeken hoe en wanneer dat gebeurt. Het is goed om nu al te zien dat de bak weer intensief gebruikt wordt.

(Terug naar boven)


Algemeen: Werkzaamheden nieuwe trap
   (02-06-2017)

De onderdelen voor de nieuwe trap werden deze week geleverd. Hoe lang de montage duurt, is nog niet goed in te schatten. Dit moet uiteraard zorgvuldig gedaan worden en kost tijd. Ook de trapleuningen worden vervangen.

(Terug naar boven)


Algemeen: We hebben een nieuwe website!
   (30-05-2017)

De web commissie heeft hard gewerkt aan de nieuwe website die vandaag live is gegaan. Wat vinden jullie ervan? Laat het weten via webcie@rvaeneas.nl.

(Terug naar boven)


Leden: Vrijwilligers gevraagd voor zaterdag 10 juni
   (26-05-2017)

De organisatie is dringend op zoek naar vrijwilligers voor de onderlinge wedstrijden op 10 juni a.s.: o.a. het bemannen van start en finish, tijdwaarneming, aansturing bij het vlot en varen met het bootje (voor calamiteiten). Hiervoor graag opgeven bij Laurens (l.van.stralen@gmail.com). Wij hopen natuurlijk op een flinke deelname, een aantal enthousiaste vrijwilligers en schitterend weer.

(Terug naar boven)

  

 


Ogenblik a.u.b. ...