U bent hier: Home › Roeiclinics

Roeiclinics

Op aanvraag kan Aeneas roeiclinics verzorgen voor bijvoorbeeld bedrijven, scholieren en studenten. Gedurende een ochtend, middag of avond uren leren de deelnemers de beginselen van de roeisport.

 

Wat houdt een roeiclinic in?

De clinic wordt begeleid door ervaren instructeurs van onze vereniging. Bij aanvang serveren we koffie en Limburgse vlaai. Na de introductie bezoeken we de loods voor toelichting over de verschillende typen boten, riemen en het andere materiaal. Daarna kan men onder begeleiding ‘droogroeien’ in de roeibak voor het gebruik van de riemen en de houding. Hierna stappen we in de boot om het geleerde in praktijk te brengen. De stuurman (of stuurvrouw) in de boot geeft aanwijzingen. De eerste minuten zijn meestal wat onwennig, maar al gauw bewegen de riemen zich in het water en zien we deelnemers over de plas heen en weer varen. De afsluiting vindt plaats in het clubgebouw. Voor een clinic (2 uur) vragen we € 25,- per deelnemer, daarbij is het gebruik van de boten, de instructie en koffie met vlaai.

Een roeiclinic is een leuke manier om in contact te komen met deze sport. Het is een manier zijn om werknemers, scholieren of studenten te stimuleren meer aan sport te doen en ziekteverzuim terug te dringen. Daarnaast kan deze clinic ook deel uitmaken van de activiteitenkalender van een personeelsvereniging en is geschikt als teambuilding.

 

Neem voor meer informatie contact op met onze secretaris op door hier te klikken.

 

NB: Aangezien roeiclinics alleen mogelijk zijn dankzij onze vrijwilligers, kunnen we een beperkt aantal clinics per jaar organiseren.

 

 


Ogenblik a.u.b. ...