logo-aeneas-banner-03

Aeneas onder de Pannen

Geplaatst op 16-03-2021  -  Categorie: Nieuwsberichten  -  Auteur: Materiaal commissie

De kogel is door de kerk. Het offertestadium en de img-20210317-wa0000de besprekingen zijn afgerond: Het dak van ons verenigingsgebouw wordt in mei van dit jaar vervangen.

Het werd hoog tijd dat dit onderhoud werd aangepakt. Vanaf eind 2013 zijn meerdere pogingen ondernomen om een nieuw dak te laten maken, met meer en minder succes, waarbij de laatste stap nooit gezet kon worden. Het bestuur heeft nu besloten om pragmatisch en doelgericht te kiezen voor saneren en vervangen van het dak, waarbij de bestaande uitstraling behouden blijft.

Deze week hebben Arie-Jan en Paul de handtekening geplaatst, waarmee de opdracht is gegeven aan Dakdekkersbedrijf Bijlmakers uit Heel. Voordat dit mogelijk was heeft ons lid John Spoler zich ingezet als bouwtechnisch intermediair, zodat een en ander deskundig in kannen en kruiken kon worden gegoten. Hij zal de verbouw ook verder blijven begeleiden. Het bestuur dankt John voor zijn inzet.

De werkzaamheden zullen ongeveer twee weken in beslag nemen. Niet alleen het dak maar ook andere noodzakelijke reparaties en (schilder-) werkzaamheden zullen in dezelfde periode worden gestart met als resultaat een mooi gebouw dat de tand des tijds weer vele jaren kan verdragen.

Er moet voor die tijd nog het nodige worden georganiseerd. Een groot deel van de loodsen moet leeg zijn en de boten moeten tijdelijk elders opgeslagen worden. Ook in de gebouwen worden de nodige voorbereidingen gedaan, zodat de asbestsaneerder kan beginnen. De materiaalcommissie is gestart met een draaiboek en kan de nodige hulp bij werkzaamheden in en rondom het gebouw gebruiken. We gaan ervan uit dat de winkel geopend blijft tijdens de werkzaamheden, zodat er (wind, weder en corona dienende) geroeid kan blijven worden.

Hopelijk kunnen we na gedane arbeid en na de vervelende covid-periode weer genieten van een goed onderhouden gebouw, dat ons nog vele jaren van dienst kan zijn. 

Via regelmatige berichten op de site houden we jullie op de hoogte!