logo-aeneas-banner-03

Welkom bij de mooiste roeivereniging van Nederland!

 

De mooiste roeivereniging van Nederland? Dat is natuurlijk subjectief, maar Aeneas uit Roermond gooit hoge ogen. Veel gastroeiers maken gebruik van de faciliteiten van Aeneas want vanuit de club heb je toegang tot meer dan tien kilometer vrij roeiwater. Prachtig gelegen vlakbij de oude binnenstad van Roermond is Aeneas hoe dan ook een blikvanger!

Wat is roeien?

ROEIEN IS VOOR IEDEREEN

Of je nu 10 jaar bent of 83, roeien is voor iedereen. Ga je graag in een eenpersoonsboot, de skiff, of liever met een ploeg het water op? Ben je meer prestatief of recreatief ingesteld? Er is voor ieder wat wils. Het enige wat je nodig hebt, is een zwemdiploma. Bij mooi weer of met wind en regen, het gevoel als je met je boot soepel door het water glijdt is niet te beschrijven, dat moet je ervaren!Daarnaast train je met roeien al je spieren, maar de kans op blessures is klein omdat je lijf geen harde klappen of onverwachte draaiingen hoeft op te vangen. Roeien is een veilige sport voor alle leeftijden.

Profiel

Aeneas is de roeivereniging van Roermond, opgericht in 1978 en telt ruim 200 enthousiaste roeiliefhebbers, van jong (vanaf 12 jaar) tot oud. Het clubhuis ligt aan de Weerd omgeven en verbonden met de grindmeren aan de Maas vlakbij de oude binnenstad van Roermond. Een ideale locatie voor roeien op de Maas en de plassen in de regio. Vanuit de club heb je toegang tot meer dan tien kilometer(!) vrij roeiwater.

 

Aeneas roeiers zijn sportief, competitief en nemen deel aan wedstrijden en toertochten. Naast instructies voor beginners en gevorderden organiseert Aeneas allerlei activiteiten, als toertochten, borrels, feesten, roeiwedstrijden, de Limburg Botenrace en roeien met verstandelijk beperkten. In de winter wordt doorgetraind op de ergometers en is er wekelijks een circuittraining voor de specifieke roeiconditie.

Vloot

roermond2

De vloot van Aeneas bestaat uit zo’n zestig boten. Van comfortabele wherry’s en C-boten tot en met wedstrijd skiffs, 2’en, 4’en, boord en scull geriggerd, gestuurd en ongestuurd en enkele wedstrijd 8’en.

“Alle leden leveren een bijdrage aan de activiteiten binnen de vereniging, zo wordt voorkomen dat de club op een kleine groep leden draait”

Bijzonder

De club is een aantal jaren geleden gestart met een renovatieproject waarbij de vlotten, loodsinrichting en enkele boten al vernieuwd zijn. Op den duur maken veel houten boten plaats voor kunststof varianten en er komt een ruimte voor roeifitness. Bovendien wordt het gebouw verder gerenoveerd met duurzame en energie zuinige materialen.

roermond2