logo-aeneas-banner-03

Jonge roeiers zijn welkom bij Aeneas!  

 

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en wil je kennismaken met het roeien? Wil je samen met leeftijdsgenoten plezier hebben in de boot, meters maken op de Maas en de Maasplassen, roeitechnieken leren, aan je conditie werken, sprintjes trekken over het water en wellicht meedoen met wedstrijden? Meld je aan, dan zorgen wij voor een leuke tijd bij Aeneas!

Roeien is fun!groupevent

Het hoofddoel is plezier in het roeien en met elkaar. We leren je roeitechnieken en –vaardigheden aan, waarbij je zowel theorie krijgt als praktijkervaring. Je kunt daarmee de benodigde roeiniveau’s halen. Roeien bij Aeneas kan vanaf ongeveer 12 jaar, dit is afhankelijk van je lengte, je moet natuurlijk wel in de boot passen. Ook moet je kunnen zwemmen. De eerste lessen worden gegeven in een skiff (1 persoonsboot) en in ‘meermansboten’. In de eerste les krijg je uitleg over de techniek, dit gebeurt aan de waterkant. In de roeibak op het vlot kun je oefenen met een speciale roeiriem, zodat je met een goede techniek begint. Beginners roeien op de plassen bij het clubgebouw.

Als je gevorderd bent, kun je op de Maas roeien, uiteraard onder begeleiding van een instructeur. Bij slecht weer werken we binnen op de ergometers aan conditie en techniek. We roeien op zaterdag van 10.15 tot 12.00 uur. 

Wedstrijden en activiteiten

Het is mogelijk om mee te doen aan wedstrijden in heel Nederland. Verder zijn er in de winter ook nog ergometerwedstrijden waarvoor je kunt trainen. Ook proberen wij andere leuke activiteiten voor jullie te organiseren zoals een barbecue, toertocht, etc.

Meer informatie, meedoen of een proefles?

Je kunt contact opnemen met onze jeugdcommissaris voor meer informatie via e-mail: eicdguej.[antispam].@rvaeneas.nl.

Je kunt op zaterdag ook tijdens de les een keertje komen kijken of afspreken voor een proefles.