logo-aeneas-banner-03

Toertochten roeien

RV Aeneas organiseert jaarlijks de Pannenkoekentocht. Een gezellige tocht van Roermond naar Thorn en terug. In Thorn wordt gepauzeerd en kan je genieten van een heerlijke Pannekoek in een van de plaatselijke restaurants. Heb je vragen over deze Pannenkoektacht schrijf dan een e-mail naar onze toercommissie.

Veel roeiverenigingen organiseren toertochten. Aanmelden voor een toertocht doe je zelf bij de plaatselijke roeivereiging. Zorg zelf voor een team en ga op pad.

Je moet vaak zelf een boot meenemen. Dat kan uiteraard met onze botenwagen, maar dat vergt dus wel de nodige voorbereiding. In elk geval moet je in het bezit zijn de juiste trekauto. (Voor meer info neem je contact op met de de secretariaat). Soms kun je ook ter plekke een boot lenen/huren. Dat is veel gemakkelijker. Dat kan meestal niet op de dag dat er een toertocht is uitgeschreven maar wel een week eerder of later. De meeste roeiverenigingen liggen op de mooiste plekjes, vaak zijn er ook lokaal leuke routes die je kunt gaan roeien.  

Naast Roei! is er nu Toer! Samen vormen zij hèt nieuwe platform voor en door roeiers in Nederland. Op de website Toer! komen ook alle verenigingstochten te staan. Het is bedoeld om toer- en (prestatie)marathonroeiers te inspireren en te informeren over tochten en vaarwater. Alle informatie van en voor kenners is zo op één plek terug te vinden. Klik hier voor de website van Toer! 

Toertochten