logo-aeneas-banner-03

Instructie bij roeivereniging  Aeneas te Roermond

Roeien bij Aeneas is watersport en fitness in één. Je kunt de roeisport alleen en/of in teamverband beoefenen op zowel recreatief- als wedstrijdniveau. Iedereen kan leren roeien, maar roeien doe je niet zomaar!

 

Waarom een roei-instructie?

Roeien is een technische sport die bewegingscoördinatie, concentratie en samenwerking vereist. Aeneas vindt het belangrijk om cursisten goed te leren roeien. Door een gedegen roei-instructie wil Aeneas sportblessures zoveel mogelijk voorkomen, de roeiveiligheid bevorderen en schades aan het bootmateriaal beperken. Daarom starten wij na de open dagen met een instructieperiode op 1 april 2019.

Wat houdt een instructieperiode in?

De roei-instructie bestaat twee onderdelen. Een praktisch onderdeel en een theoretisch onderdeel. Tijdens het praktische onderdeel ga je roeien op de roeimachine in ons clubhuis en samen met de instructeur roeien op het water rond ons clubhuis. We maken een paar keer video-opnamen en bespreken de opnamen van jouw roeivaardigheden.

Tijdens het theoretische onderdeel bespreken wij ons veiligheidsplan en wordt aandacht besteed aan de vaarregels, de veiligheid op het land, de veiligheid op het water en de sociale veiligheid, en krijg je informatie over vereniggingsactiviteiten, commissies, materiaal enz. Je krijgt 10 weken lang twee keer per week roei-instructie van een ervaren instructeur.

Hoe wordt de instructieperiode afgerond?

Na 10 weken instructie volgt een afsluitende roeitest. Wanneer je deze test met goed gevolg afsluit mag je, als je lid van onze vereniging wordt, met ons roeikilometers gaan maken. Je hebt dan het niveau scullen 1 of 2. Deze periode wordt formeel afgesloten met een feestelijke toertocht op de Maasplassen.

Vervolginstructie

Na de roeitest is het belangrijk dat je als Aeneas lid ook leert sturen. Na de zomervakantie start de stuur instructie.

Hoe meld ik mij aan?

Tijdens de open dagen zijn er inschrijfformulieren beschikbaar die je direct kunt invullen en inleveren of zo spoedig mogelijk daarna kunt mailen naar eitcurtsni.[antispam].@rvaeneas.nl