logo-aeneas-banner-03

Open dagen bij roeivereniging Aeneas te Roermond

 

Heb je interesse om aan de open dagen deel te nemen, laat dan je hier emailadres achter. Wij houden je dan op de hoogte van de van de ontwikkelingen.  Ik heb interesse

_____________________________________________________________________-

Wat is roeien?

ROEIEN IS VOOR IEDEREEN

Of je nu 10 jaar bent of 83, roeien is voor iedereen. Ga je graag in een eenpersoonsboot, de skiff, of liever met een ploeg het water op? Ben je meer prestatief of recreatief ingesteld? Er is voor ieder wat wils. Het enige wat je nodig hebt, is een zwemdiploma. Bij mooi weer of met wind en regen, het gevoel als je met je boot soepel door het water glijdt is niet te beschrijven, dat moet je ervaren!Daarnaast train je met roeien al je spieren, maar de kans op blessures is klein omdat je lijf geen harde klappen of onverwachte draaiingen hoeft op te vangen. Roeien is een veilige sport voor alle leeftijden.

Onze verening

Aeneas is een bloeiende vereniging in Roermond met ruim 200 enthousiaste roeiliefhebbers vanaf 12 jaar tot 80 plus.

Roeien is een totaalsport voor lage en topsportinspanning.

Traditiegetrouw begint de instructieperiode met twee 'Open Dagen', waarbij je kunt  kennismaken met het roeien en onze gezellige vereniging. En, als het je goed bevalt kun je je gelijk inschrijven voor de instructie

Roeivereniging Aeneas De Weerd 52, 6041 TL, Roermond. Voor meer informatie over het adres: ga naar onze website: www.rvaeneas.nl

opendag-2024

Leren roeien in de instructieperiode

Beginners

Je leert roeien in boten met meerdere personen of in een 1-persoonsboot (skiff). Roeien doe je niet zomaar. Het is een technische sport die bewegingscoördinatie, concentratie en samenwerking vereist. Maar, als je het roeien eenmaal beheerst, krijg je er veel voor terug! Dat garanderen we.
Tijdens de Instructieperiode wordt tweemaal per week les gegeven, in de combinatie maandagavond-donderdagavond en maandagavondzaterdagmorgen. Gedurende deze tijd ben je 'aspirant lid'. Op de maandagavonden zijn naast het roeien ook theorielessen over de omgang met het materiaal, andere boten op het water, over vaarregels en veiligheid.
Om je vaardigheden te verbeteren maken we videoopnamen tijdens je instructies. Na elke bijeenkomst wordt gezellig nagepraat met een drankje aan de bar.
Oud-roeiers
Heb je weer zin om je geliefde sport op te pakken? Kom dan rap naar Aeneas.
We checken je roei-ervaring, je techniek en je niveau en voor je het weet vind je je slag weer.

Afsluiting instructieperiode
We sluiten de instructieperiode af met een roeiproef. Die is niet bedoeld om je zenuwachtig te maken, maar geeft je een indruk of je veilig kunt roeien.
Opgeven via www.rvaeneas.nl

Aeneas vindt het belangrijk dat cursisten goed leren roeien, om de volgende redenen:
- Veiligheid van de bemanning
- Kwetsbaarheid van ons materiaal

Vervolginstructie

Na de zomervakantie wordt aandacht aan ‘sturen’ via instructies besteed. Het is belangrijk dat je leert sturen zodat niet steeds dezelfde mensen aan het roer zitten.

Roeien! Dat is vast ook iets voor jou.