logo-aeneas-banner-03

Open dagen bij roeivereniging Aeneas te Roermond

 

Heb je interesse om aan de open dagen deel te nemen, laat dan je hier emailadres achter. Wij houden je dan op de hoogte van de van de ontwikkelingen.  Ik heb interesse

_____________________________________________________________________-

Aeneas is een bloeiende vereniging in Roermond met ruim 200 enthousiaste roeiliefhebbers vanaf 12 jaar tot 80 plus.

Roeien is een totaalsport voor lage en topsportinspanning.

Traditiegetrouw begint de instructieperiode met twee 'Open Dagen', waarbij je kunt  ennismaken met het roeien en onze gezellige vereniging. En, als het je goed bevalt kun je je gelijk inschrijven voor de instructie

Roeivereniging Aeneas De Weerd 52, 6041 TL, Roermond. Voor meer informatie over het adres: ga naar onze website: www.rvaeneas.nl

opendag

Leren roeien in de instructieperiode


Beginners


Je leert roeien in boten met meerdere personen of in een 1-persoonsboot (skiff). Roeien doe je niet zomaar. Het is een technische sport die bewegingscoördinatie, concentratie en samenwerking vereist. Maar, als je het roeien eenmaal beheerst, krijg je er veel voor terug! Dat garanderen we.
Tijdens de Instructieperiode wordt tweemaal per week les gegeven, in de combinatie maandagavond-donderdagavond en maandagavondzaterdagmorgen. Gedurende deze tijd ben je 'aspirant lid'. Op de maandagavonden zijn naast het roeien ook theorielessen over de omgang met het materiaal, andere boten op het water, over vaarregels en veiligheid.
Om je vaardigheden te verbeteren maken we videoopnamen tijdens je instructies. Na elke bijeenkomst wordt gezellig nagepraat met een drankje aan de bar.
Oud-roeiers
Heb je weer zin om je geliefde sport op te pakken? Kom dan rap naar Aeneas.
We checken je roei-ervaring, je techniek en je niveau en voor je het weet vind je je slag weer.

Afsluiting instructieperiode
We sluiten de instructieperiode af met een roeiproef. Die is niet bedoeld om je zenuwachtig te maken, maar geeft je een indruk of je veilig kunt roeien.
Opgeven via www.rvaeneas.nl

Aeneas vindt het belangrijk dat cursisten goed leren roeien, om de volgende redenen:
- Veiligheid van de bemanning
- Kwetsbaarheid van ons materiaal


Vervolginstructie


Na de zomervakantie wordt aandacht aan ‘sturen’ via instructies besteed. Het is belangrijk dat je leert sturen zodat niet steeds dezelfde mensen aan het roer zitten.

 

Roeien! Dat is vast ook iets voor jou.