logo-aeneas-banner-03

nieuwsbrief-februari-2020 nr2

Geplaatst op 01-03-2020  -  Categorie: Nieuwsberichten

nieuwsbrief-februari-2020-nr2.pdf

Roeiniveau

Uitleg gedoog situatie 2020


Aan de reacties na onze vorige nieuwsbrief is gebleken dat niet iedereen heeft begrepen hoe het nou zit met wat in het oude systeem de “toestemmingsboten” voor deelname aan wedstrijden was, en ook wat betreft toestemming voor de niveau 4 boten. Als je niveau 4 had kon je toestemming krijgen om een bepaalde wedstrijd in een bepaalde boot te gaan roeien en mocht je in niveau 4 boten roeien. Dit is nu gewijzigd in het niveau D. (D1 scull, D2 scull en boord D)

Om de overgang gemakkelijker te maken hebben we daarom voor dit jaar de gedoogsituatie bedacht. De gedoogsituatie is voor iedereen die niveau C heeft. Niemand heeft nog de kans gehad om niveau D te halen. Dat kan dit jaar 3 keer door het roeien van de vaardigheidsproef, zie data hieronder. Als je dit seizoen geen niveau D haalt val je terug naar niveau C. Ook is niveau D maar twee jaar geldig. Je moet dus na 2 jaar opnieuw de vaardigheidsproef roeien als je niveau D wilt behouden.

Alle leden die scullen 3 (in dubbel twee), in het verleden hebben gehaald hebben S-C gekregen voor dubbeltwee en meermansboten. Ook deze leden kunnen de vaardigheidsproef in dubbel twee roeien en krijgen dan het niveau D2. Ook weer voor 2 jaar.

Als je vanaf nu aan een wedstrijd wil deelnemen of sowieso een niveau D boot wil roeien moet je dus eerst succesvol de vaardigheidsproef afleggen. En wil je dat zo houden dan moet je dat iedere 2 jaar herhalen. Let op: dit geldt ook voor alle leden die eerst niveau 4 hadden.

Postbus RV AENEAS

Opheffing

We hebben besloten om het postbusnummer van RV AENEAS  op te heffen wegens te hoge kosten. Hiervoor wordt de website natuurlijk aangepast maar we vragen ook iedereen die verwijzingen naar dit postbusnummer maakt dit te verwijderen.

Instructie seizoen

Instructeurs gezocht

Na het succesvolle afgelopen jaar waarin we ruim 20 instructeurs ter beschikking hadden voor de instructie van nieuwe leden die ook tevens aan het opleiding programma hadden mee gedaan zien we nu dat we na veel navragen nog 10 instructeurs beschikbaar hebben. Dit is natuurlijk veel te weinig om ons leden aantal in stand te houden bij het jaarlijks verloop van 15 leden.  Wij hopen op een instroom van 25 tot 30 nieuwe leden.

We zoeken dus nog minstens 7 - 10  instructeurs om te starten in April met de nieuwe aanwas aan aspirant leden.

Als je een duo vormt met een roeivriend(-in) dan ben je 10 weken lang, 1 moment per week van 2 uur bezig met de instructie.  Maandag en een andere moment.

Investeer in je vereniging en meld je aan bij de instructiecommissie: Isabella Groot of Ien de Haes of middels mail: eitcurtsni.[antispam].@rvaeneas.nl

Roeiproeven

Nieuwe data

Voor degenen die al weer fit en getraind uit de zachte winter komen kunnen zich al inschrijven voor de proeven voor de niveaus A, B en C  op 21 maart.
Schrijf je in via onze website https://www.rvaeneas.nl.
De aanmeldformulieren vind je via de activiteitenkalender of via het ledenportaal

Je kunt de vaardigheidsproef roeien op:

  • 4 of 18 april (afhankelijk van het weer)
  • 20 of 27 juni (idem)
  • 26 september.

Let voor definitieve data en organisatie op publicaties van de examen commissie

Klusdag

Aankondiging

Zoals ieder jaar willen we het nieuwe seizoen weer schoon starten en organiseren de klusdag op zaterdag 25 april start 8.00 uur.

Daar we nog met de KNRB in overleg zijn over de kleuren van de riembladen zullen we nu geen bladen schilderen.  Schilderen van de stalen gevelpanelen (wit/blauw) is wel mogelijk in overleg met Jan de Kroon.
Het accent ligt dit keer op schoonmaken van de boten, de loodsen en het terrein direct om het clubhuis met reparatie van de afrastering.
Meld je bij Jan de Kroon voor een klus.
Zoals gebruikelijk wordt er op die klusdag niet geroeid voor 12 uur en vragen we inzet van alle leden om de nodige klussen te klaren.

 

De aeneas bootrace

Aankondiging

Na het succes van vorig jaar is de werkgroep weer bij elkaar gekomen. Zij hebben besloten dit evenement ook dit jaar weer te organiseren. Roeiers van elk niveau kunnen deelnemen. Evenals vorig jaar worden er weer bevriende verenigingen uitgenodigd. De werkgroep is voornemens deze dag nog groter op te zetten. Het beloofd een dag te worden met veel sportiviteit en gezelligheid. De aeneas bootrace vind plaats op 13 juni 2020.

Natuurlijk kan de werkgroep dit niet alleen. Ze zijn dan ook op zoek naar mensen die die dag meewillen helpen met bijvoorbeeld de opbouw en het opruimen van het wedstrijd terrein, catering en andere klussen. Dit hoeft overigens de deelname aan de wedstrijden niet in de weg te staan. Interesse? Stuur dan een mailtje naar xrelc.d.[antispam].@maasniel.nl

Opendag

Aankondiging

Eind maart opent onze vereniging haar deuren.
Nodig je vrienden en bekenden uit en laat ze  kennismaken met de roeisport.
Iedereen is van harte welkom op 28 maart van 11:00 tot 13:00 en 30 maart van 19:00 tot 21:00.
Meeroeien? Dat kan, ben dan wel op tijd aanwezig.

Boten reserveren

Nieuw afschrijfsysteem

Binnen afzienbare tijd nemen wij afscheid van boten-afschrijfsysteem My-fleet. Het wordt vervangen door het systeem van e-captain. Ook de Ipad in het clubhuis wordt vervangen door een windows-systeem met een groot beeldscherm.
Het inloggen wordt vergemakkelijkt met z.g. druppels. Dit is een persoonlijke sleutelhanger waarmee je heel makkelijk in het systeem kunt inloggen. Dit betekent geen gedoe meer met paswoorden en gebruikersnamen intypen.
Natuurlijk wordt het wel weer even wennen, daarvoor wij vragen jullie begrip.
Je kunt het systeem al uitproberen op de website. https://www.rvaeneas.nl/mobiel-reserveringen