logo-aeneas-banner-03

Oproep opruimen vervolg

Geplaatst op 19-07-2021  -  Categorie: Breaking news  -  Auteur: Arie-Jan van Berkum

Beste leden,

Zoals gisteren en vanmorgen gemeld een korte update vanuit het bestuur. Vandaag (maandag 19 juli) zijn de werkzaamheden voor de schoonmaak van het terrein en de loodsen begonnen. We zijn er echter nog lang niet en daarom bij deze een oproep voor hulp bij verschillende werkzaamheden die de komende dagen worden uitgevoerd. Mocht je verboden toegang borden tegenkomen in de Weerd, rij daar dan gewoon omheen.

De bedoeling is om de situatie van vòòr de hoogwaterstand terug te brengen. Onze eerste prioriteit is om de instructie van de nieuwe leden donderdagavond plaats te laten vinden. Met het oog op vakanties en project dakvervanging vinden wij het noodzakelijk om dit niet opnieuw verder uit te stellen. Bovendien zal maandag de vervanging van het dak dan eindelijk van start kunnen gaan, dat is in elk geval ons streven. 'Regulier roeien' zal dan uiteraard ook snel weer plaats kunnen vinden zo verwachten wij. 

Dan nu de planning voor de komende dagen:

  • Dinsdag 20 juli: 9.00 tot 12.00 uur wordt loods 3 verder schoongemaakt en wordt het terrein schoongemaakt en opgeruimd. Indien er leden genoeg aanwezig zijn kan begonnen worden met het plaatsen van de hekken achter op het terrein in de weide. Leiding: Wim Demarteau.
  • Dinsdag 20 juli vanaf 19.00 uur worden de boten die vervoerd zijn naar de RWS loods teruggebracht naar Aeneas, kan begonnen worden met opriggeren van boten (wie dat heeft graag een ring-steeksleutel 10 meenemen) en kunnen de riemen van de kantine weer naar beneden gebracht worden. Een aantal boten die ivm het hoge water tijdelijk op een andere plek zijn gelegd kunnen terug. Leiding: Martin Dijk.
  • Woensdag 21 juli: vanaf 9.00 uur wordt het opriggeren afgemaakt evenals het eventueel plaatsen van de hekken en wat er aan tijd over is kan verder worden opgeruimd. Er kunnen dan al boten naar de wei worden gebracht achter het hekwerk. Leiding: Wim Demarteau.

Let op: het huidige roeiverbod geldt tot donderdag 22 juli 18.00 uur. Die avond wordt instructie gegeven op de Doevesbeemd en Donkerenack. Gelieve daarom C boten vrij te houden. Na instructie en roeien door anderen gaan de boten naar de wei. 

Roeiverbod nu en straks: Op dit moment gelden er nog steeds beperkende maatregelen voor recreatie op de Maas vanuit de gemeente en de veiligheidsregio. Het bestuur houdt dit uiteraard nauwlettend in de gaten. Op het moment dat de feitelijke asbestsanering plaats vindt zal er niet kunnen worden geroeid. We doen er alles aan om dit in de avonduren wel mogelijk te gaan maken. Daarover later meer. Controleer www.rvaeneas.nl daarom regelmatig. 

Nieuwsfeitje: Morgen (dinsdag) komt burgemeester en wethouder om 16.00 uur ons een hart onder de riem steken. Paul Rutte, Wim Demarteau en ondergetekende zullen in elk geval aanwezig zijn. Tegelijkertijd verwachten wij TVEllef ook aanwezig om hier aandacht aan te geven.

Grote dank alvast. Jullie inzet is van grote waarde en wordt enorm gewaardeerd.

Het clubhuis is weer normaal bereikbaar.

namens het bestuur.

Arie-Jan van Berkum