logo-aeneas-banner-03

Aeneas 1ste op de Beatrix Winterrace

Geplaatst op 29-11-2023  -  Categorie: Breaking news  -  Auteur: Ralph

img-20231128-wa0002Op de tiende dag van oktober vinden wij elkaar aan de oevers van Roermond, als ervaren jonge heren (H4X) en onze iets minder ervaren metgezellen (H4+). Gezamenlijk bereiden we ons voor op een avontuur, de Beatrix Winterrace in Eindhoven, in de majestueuze 8X+ onder de stuurvaardigheid van Gladys.

Het volgende weekend na dit besluit markeert het prille begin van hun gezamenlijke reis. Echter, al snel stuiten ze op het onvermijdelijke conflict van drukke agenda's, waardoor slechts zeven heren zich uiteindelijk kunnen committeren aan de race. Ondanks deze uitdagingen wordt er intensief getraind, met Roos die uiteindelijk de achtste plek invult.
Net wanneer het team gevormd is en een laatste gezamenlijke training op het programma staat, gooit het weer roet in het eten. De Maas stroomt onstuimig, maar op een vroege zondagochtend kunnen de roeiers toch samenkomen voor een korte training op de Donkernack.

Alles lijkt op zijn plek te vallen, tot de dag voor de race, wanneer de botenwagen het lijkt te begeven en de race bijna moet worden afgezegd. Gelukkig, puttend uit ervaringen en verhalen van jaren geleden, slagen ze erin om de botenwagen naar Eindhoven te vervoeren.
Echter, de reis naar de start is niet zonder uitdagingen. Met Gladys die al haar vaarkunsten moet inzetten op het smalle kanaal, tussen de drukte om het team klaar te stomen voor de race.

Wanneer het startsein voor Aeneas klinkt, wordt direct de achtervolging ingezet richting hun concurrenten van Beatrix. Binnen de eerste 2 kilometer vliegen ze voorbij en na een indrukwekkende 24 minuten steken ze vol trots de eindstreep over. De spanning blijft tot in de late namiddag hangen, aangezien er ook nog in het middagblok in de 8+ wordt geroeid. Uiteindelijk grijpen de heren, Roos en Gladys de overwinning.

Wil je ook graag een keer aan een wedstrijd deelnemen, maar weet je niet hoe, met wie of heb je andere vragen? Spreek Trudie of Ralph dan gerust een keer aan op de club. Je kunt ook een e-mail sturen naar sirassimmocieor.[antispam].@rvaeneas.nl.

uitslag-winterrace