logo-aeneas-banner-03

Roeien mag weer maar houd je aan de regels!

Geplaatst op 01-06-2021  -  Categorie: Nieuwsberichten  -  Auteur: Ien de Haes

Op 1 juni ontvingen we bericht van de KNRB dat per 5 juni volwassenen ook zonder de 1,5 meter afstand mogen roeien in alle boottypes. Dit is goed nieuws!! Eerder deze week had onze voorzitter al een bericht gestuurd dat roeien in bepaalde boten gedoogd zou worden maar vanaf 5 juni mag het dus weer officieel. Met dit weer is dat natuurlijk een heerlijk vooruitzicht. Het bestuur heeft 2 juni een vergadering waarin ze gaat kijken wat de verdere consequenties zijn van dit besluit. Hierover hoor je snel meer.

 

Hoewel de toekomst er dus rooskleurig uitziet merken we ook dat enkele maatregelen minder goed worden nageleefd. We willen je er graag op attent maken dat het wel erg belangrijk is om je aan de overige corona regels te houden. Het zou zonde zijn als er nog leden ziek worden of de gemeente ons een boete oplegt. Dus:

 

*  was je handen voordat je naar de roei komt.

*  na het roeien ontsmet je de contactpunten: boorden, dollen, vleugelmoeren, voetenborden, riemen.

*  houd 1.5 mtr. afstand in de loodsen en op het vlot. 

*  op het vlot mogen slechts 15 mensen tegelijk aanwezig zijn.

*  bij het tillen van de boot en als stuur wordt het dragen van een mondkapje aanbevolen. 

 

Tevens willen we graag nog enkele regels benadrukken die niet corona gerelateerd zijn maar wel belangrijk.

 

*  droog de boot na het terugleggen in de loods.

*  sluit de luchtdoppen voordat je gaat roeien en open ze weer erna.

*  De lijntjes met linten op de vlotten om vogels af te schrikken werken het beste als de linten kunnen wapperen en niet als ze op het vlot liggen. Ook moeten de lintjes zo dicht mogelijk langs de rand van de vlotten hangen. Daarvoor is het nodig dat de tonnetjes goed op de rand van het vlot en zo ver mogelijk op de hoeken worden gezet. Alleen dan zullen de linten strak komen te staan. Zo functioneert het het beste en voorkomen we een smeerboel op de vlotten.

 

Groet en hopelijk snel tot ziens op het water!

 

Het bestuur!