logo-aeneas-banner-03

Chantal & Corné worden 4de op 't WK

Geplaatst op 31-08-2023  -  Categorie: Nieuwsberichten  -  Auteur: webcie

9-9-23

Chantal en Corné grijpen net naast het podium in Belgrado. Zij finishten op 3,7 sec net achter Polen die derde werden. Groot Brittannië haalde goud en China zilver. Een geweldige prestatie van ons lid die pas 2 jaar roeit. De leden van rv Aeneas zij trots en super blij voor haar en Corné. Zeker nu ze ook nog het ticket voor de olympische spelen 2024 in Parijs op zak hebben.

Haar roeimaatje Corné behaalde gisteren nog goud op zijn persoonlijke onderdeel PR2 M1x.

6-9-23

chantal-en-corne-2023-09-06

Bijna had zich een ramp voltrokken voor de Europese zilveren medaillewinnaars Corne de Koning en Chantal Haenen in de eerste herkansing van de PR2 gemengd dubbeltwee. Een zeer slechte start zorgde ervoor dat ze een paar lengtes op het veld verloren, en pas op de 1500 meter kwamen ze in een kwalificatiepositie. Het Nederlandse duo eindigde als tweede, iets meer dan twee seconden voorsprong op Brazilië en vijf seconden achter de Poolse zilveren medaillewinnaars van 2022, Jolanta Majka en Michal Gadowski. Daarmee plaatsen zij zich voor de finale en bovendien voor de Paralympische Spelen in Parijs.

5-9-23

Chantal en Corné roeide de 3de tijd 08:12.41 in hun heat na Groot Brittannië en China, In de 1ste heat roeide alleen het Ierse team sneller, dit betekent dat de morgen de herkansing gaan roeien. Worden ze daarin 1ste of 2de dan gaan ze door naar de A-finale.

Komende week doet ons lid Chantal Haenen met haar roeipartner Corné de Koning mee aan de WK in Belgrado

• De eerste heat is dinsdag 5 sept om 10:40 heat 2 baan 2 chantal-haenen
  • De herkansing start woensdag op 6 sept 10:30
  • De finale- B start op 9 sept 10:50
  • De finale-A start op 9 sept 13:05

Bekijk de livestream op NPO+

Neem alvast een voorproefje van de WK wedstrijd in Varese Italie PR2 MIXED DOUBLE SCULLS (PR2 MIX2X) A-FINAL