logo-aeneas-banner-03

Corona protocol aeneas V10

Geplaatst op 23-12-2021  -  Categorie: Breaking news  -  Auteur: Martin Dijk

Beste Clubgenoten,

Na de laatste Corona persconferentie waren we er dit keer heel snel bij met het publiceren van het nieuwe protocol. Naar nu blijkt iets te snel. In de afgelopen dagen is meer duidelijk geworden waardoor wij al bij jullie zijn teruggekomen met een addendum om het roeien in C4en met beperkte bezetting mogelijk te maken en nu kunnen we wederom een verruiming doorvoeren hetgeen aanleiding geeft om het gehele protocol te herzien. Het volgende is veranderd.

De hoofdregel is dat buiten sporten alleen is toegestaan in groepen van 2 waarbij de anderhalve meter afstand aangehouden dient te worden. Op de website van de overheid staat echter de volgende passage waarin roeien expliciet wordt genoemd: “ Als afstand houden bij een bepaalde sport niet mogelijk is (bijvoorbeeld roeien), hoeft deze tijdens de sportactiviteit niet aangehouden te worden. Roeien in duo’s mag als de afstand van 1,5 meter niet aangehouden kan worden”. Daarnaast heeft de KNRB al eerder aangegeven dat een stuurman/vrouw niet onderdeel is van het sportende duo maar als begeleider/coach/instructeur dient te worden gezien.

Op basis van deze nieuwe informatie hebben wij de volgende wijzigingen doorgevoerd.

  • Roeien in een dubbel 2 , 2 zonder of C2 blijft toegestaan.
  • De uitzondering die was gemaakt voor huisgenoten is daarom niet meer nodig en is geschrapt.
  • De passage over roeien in een C3 met beperkte bezetting is geschrapt omdat er nu gewoon in een 2tje kan worden geroeid.
  • Roeien in een C2x+ is toegestaan met dien verstande dat de stuurman/vrouw een mondkapje dient te dragen.
  • Tevens is het addendum inzake het roeien in een C4 met beperkte bezetting vervallen omdat er in een C2x+ kan worden geroeid.

In E-captain zullen de 2tje weer beschikbaar worden gemaakt.  De Hambeek en de Margot Wong zijn eveneens beschikbaar maar alleen voor gebruik als C2x+ dus niet als C3x-.

Ook onze wherries “De Vrienden” en “De Swalm” zijn beschikbaar en wij willen van de gelegenheid gebruik maken hier nog even een speciale opmerking over te maken. In het recente verleden werd “De Vrienden” ( “De Swalm” was er toen nog niet)  veel gebruikt door oudere roei(st)er die moeite hadden met in- en uitstappen. Bij de wherries kun je namelijk gewoon voor het voetenboord in de boot gaan staan en gaan zitten of opstaan. Nu horen wij steeds meer geluiden van leden die moeite hebben met in- en uitstappen. Misschien kunnen deze leden van de Corona nood een deugd maken en deze wherries eens proberen. Misschien is dit de uitkomt voor nog vele jaren roeiplezier. In het recente verleden is dit de uitkomst geweest voor een aantal 80plussers.

Bijgaande het laatste protocol. Corona protocol Aeneas V10

Tenslotte willen wij nog opmerken dat het besluit om te gaan roeien onder de in het protocol genoemde voorwaarde geheel bij ieder lid zelf ligt. Iedereen moet voor zichzelf bepalen of dit voor hen of haar veilig genoeg is. Als bestuur kunnen we nooit garanderen dat roeien onder de voorwaarden in het protocol niet tot een besmetting kan leiden. Ieder lid moet dit voor zichzelf afwegen.

Rest ons eenieder nogmaals fijne feestdagen en goede jaarwisseling te wensen.

Namens het bestuur
Hartelijke groeten,
Martin Dijk, Voorzitter