logo-aeneas-banner-03

Coronaregels 14-10-2020

Geplaatst op 15-10-2020  -  Categorie: Nieuwsberichten  -  Auteur: Bestuur

Roermond, 14 oktober 2020

Beste leden van Aeneas,

Omdat wij Nederlanders ons veel te weinig aan de richtlijnen voor het bestrijden van het corona virus hebben gehouden, heeft de regering gisteren een gedeeltelijke lock down afgekondigd. Met daarin onder andere bepaalde regels voor de sportbeoefening. Ook de KNRB heeft zich bij die regels aangesloten en daarover al een nieuwsbericht naar de verenigingen gestuurd. De KNRB regels komen overeen met de regels van de regering.

De regels voor de sport luiden in het kort: Boven de 18 jaar mag alleen individueel worden gesport (ook in de sportschool), of in teamverband met maximaal vier mensen, maar dan wel op 1,5 meter afstand. Alle amateur competities worden stilgelegd, ook voor de jeugd.

Uiteraard heeft dat ook gevolgen voor onze vereniging. Het bestuur heeft daarom besloten om met ingang van 15 oktober het protocol van 15 mei weer te laten ingaan.

 

Wat houdt dat protocol ook alweer in?

We zetten hier de regels weer op een rij.

  • Alleen de jeugd tot 18 jaar mag roeien in meermansboten
  • Alle andere leden mogen alleen roeien in een skiff of een C1.
  • Uitzondering is er voor leden uit 1 huishouden. Die mogen ook in een 2-, een 2+ of in de C2+ (mits je die met 2 kunt dragen).
  • De kleedkamers zijn gesloten. Je komt omgekleed naar de roei en doucht thuis.
  • De kantine is alleen toegankelijk om een boot op meenemen te zetten of om gebruik te maken van de toiletten.
  • Jouw aanwezigheid melden door je naam in te vullen op de presentielijst op de desk in de loods blijft verplicht.

Let op: In tegenstelling tot ons eerdere bericht van vandaag worden er WEL tijdsslots ingesteld. Precies zoals we dat destijds op 15 mei hebben ingesteld.

Tenslotte nog even dit:

Houdt je aan de corona gedragsregels die de regering en het RIVM hebben opgesteld:

  • Hou 1.5 meter afstand
  • Was vaak je handen
  • Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen.

We willen nogmaals benadrukken dat het echt belangrijk is dat we dit protocol allemaal nauwgezet opvolgen want er kunnen controles plaatsvinden en de boetes zullen niet mals zijn. Bovendien moeten we ervoor zorgen dat we allen gezond blijven.

 

Een opmerkelijk weetje:

Virussen die zorgen voor verkoudheid en griep verspreiden zich op dezelfde manier als het corona virus. Houd je dus aan de corona regels en je zult ook minder bevattelijk zijn voor verkoudheid en griep.

Als iedereen zich houdt aan de corona regels en het Aeneas protocol, en als we er met z’n allen voor zorgen fit en gezond te blijven dan zien we elkaar misschien wel snel weer op de roei, ook de leden die in meermansboten willen roeien. 

Het bestuur