logo-aeneas-banner-03

Help mee! Voor een schone Maas!

Geplaatst op 08-03-2021  -  Categorie: Nieuwsberichten  -  Auteur: Janne Opmeer

Help mee aan een schone Maas en spek verenigingskas RV Aeneas
Dit jaar corona-proof opschoonacties op 3 locaties en verschillende data

Al jaren wordt in Limburg van 15 maart tot 1 mei de actie Schone Maas georganiseerd. Hierbij gaan vrijwilligers, veelal in verenigingsverband, een stukje oever langs de Maas opschonen en zo verlossen van het daar aanwezige zwerfafval. Dat afval  is daar terecht gekomen door onachtzame gebruikers van de oevers, waaronder vissers, er in gewaaid van elders of achtergebleven na  hoog waterperiode. Ook dit jaar wordt, met instemming van het bestuur deze actie georganiseerd, maar natuurlijk wel corona- proof.

Hoe werkt het dit jaarafbeelding1 3

We gaan dit jaar (opnieuw) op 3 locaties aan de slag.

  • Doncker Nack en omgeving van ons clubhuis wordt opgeschoond door leden van de vrijdag roeigroep in 2-tallen op 1,5 meter afstand en wel op vrijdag 19 maart en zo nodig vrijdag 26 maart vanaf 10.00 u. Ook niet leden van de vrijdagroeigroep zijn van harte welkom om aan te sluiten. Je kunt je aanmelden bij locatiecoördinator Janne Opmeer via reempo.ennaj.[antispam].@hetnet.nl
  • Omgeving van de stuw van Linne op zaterdag 20 maart vanaf 10.00 uur door leden van de Kiezel 8, aangevuld met andere leden die hun handen uit de mouwen willen steken. Je kunt je aanmelden bij locatiecoördinator Ad Hendriksen via: neskirdnehda.[antispam].@gmail.com
  • Omgeving Gerelingsplas op zondag 21 maart vanaf 10.00 uur. Je kunt je aanmelden bij locatiecoördinator Guido Schreuder via: reduerhcsmala.[antispam].@gmail.com. Ook hier is iedere aanpakker welkom.

De inzamelmaterialen(grijpers, handschoenen, afvalzakken etc.) liggen al enige tijd gereed voor gebruik in ons clubgebouw op een tafel direct bij de ingang. Leden die de komende tijd op individuele basis of in 2-tallen op andere data dan de genoemde aan de slag willen om een stukje Weerd op te schonen, zijn ook van harte uitgenodigd.  De (deels) gevulde zakken kunnen zolang worden neergezet in het materiaalhok achteraan loods 3 of bij de afvalcontainer.

 

RV Aeneas ontvangt voor iedere locatie die zij opschoont een flinke bijdrage voor de clubkas. Mooi meegenomen in deze tijden zonder baropbrengst en moeizame ledenwerving.

Neem bij vragen contact op met Janne Opmeer: 06 - 83782633 | * reempo.ennaj.[antispam].@hetnet.nl