logo-aeneas-banner-03

Instructie om techniek te verbeteren

Geplaatst op 26-07-2022  -  Categorie: Nieuwsberichten  -  Auteur: Albert Knop

Om leden te helpen hun roeiniveau te onderhouden of hen te helpen om hun techniek te verbeteren, gaan we dit jaar weer na-instruktie geven. Dit is een instruktie voor leden die vorig jaar of eerder de basis-instruktie hebben en hun roeien verder willen ontwikkelen.
Vanaf 27/6, zijn er elke maandagavond instrukteurs beschikbaar om iedereen die zijn roeitechniek wil onderhouden of verbeteren te helpen. Omdat je het meest leert in kleine nummers, kun je het beste aan deze instruktie deelnemen in een skiff of een twee. Dat mag natuurlijk ook een C1 of een C2, de Maasskiff (Boot Zonder Naam), een Wintech
Explorer 1x of 2x. Als je mee wilt doen, laat dat dan even weten aan Els en Elleke ( eitcurtsni.[antispam].@rvaeneas.nl ).
Albert begint vanaf 27/6 met de instruktie en Christine komt daar enkele weken later bij. Mocht de belangstelling heel groot zijn, dan proberen we nog wat meer instrukteurs te regelen.

De instrukteurs varen mee in een skiff en geven vanuit de skiff aanwijzingen op de Donkernack. De instrukteurs gaan tussen 19:00 en 19:15 uur het water op en leggen om 20:30 - 20:45 weer aan. Het staat ieder vrij om wat eerder of later het water op te gaan en ook om wat eerder op later te vertrekken. Eind augustus gaat de zon om 20:30 - 20:40 onder en dan steeds iets vroeger. Dan schuift de eindtijd langzaam iets naar voren. We stoppen met de instruktie als de zon rond 10 september om 20 uur onder gaat.