logo-aeneas-banner-03

Isabella Groot stop als instructie commissaris

Geplaatst op 12-07-2021  -  Categorie: Nieuwsberichten  -  Auteur: Arne van Hofwegen  -  Bron: Frans van Avesaath

Foto: Frans van AvesaathIsabella Groot gaat stoppen als instructie commissaris. Hieronder geeft ze aan waarom ze het altijd graag gedaan heeft en wat de taken zijn van een instructie commissaris!

Wat vond je leuk aan het instructeur zijn?
Wat ik altijd heel leuk vind als instructeur/ instructiecommissaris is nieuwe mensen ontmoeten en enthousiast maken voor het roeien. Ook iemand de eerste keer in een boot C4 meenemen of in een skiff zetten is superleuk. 

Wat ieder jaar terugkomt is het leren sturen en de vervolginstructie. Wat zou het fijn zijn als we ieder jaar gevorderde-cursussen zouden kunnen aanbieden. Voor het skiffen gebeurt dit gelukkig wel door een aantal superervaren leden. Maar ook het roeien in gladde boten, het boordroeien en trainen voor wedstrijden zou meer aandacht verdienen.

Wat doe je zoals als instructie commissaris?
Op de Open Dag medio maart staat het clubhuis open voor belangstellenden. De instructiecommissaris vertelt dan het een en ander over de vereniging, het verleden en het heden. Over hoeveel leden we hebben, recreanten, over wedstrijden en toertochten. Je vertelt over de opbouw van de basiscursus roeien. Met hulp van instructeurs nemen we mensen mee de loods in voor een rondleiding, zetten we ze in de roeibak en bij goed weer gaan we met z’n allen het water op.

Hoe ziet die instructie periode er ook alweer uit?
Dat is 10 weken tweemaal per week onder leiding van een instructeur roeien, er zijn theorielessen en vervolgens komt het afroeien. Vervolgens kan men verder om te leren sturen en is het belangrijk dat ze verder in de vereniging integreren.  Als commissaris begeleid je tijdens de instructieperiode de instructeurs en cursisten. 

En nu stop je......

Ik ga stoppen als instructiecommissaris en ook even als instructeur. Het eerste jaar heb ik samen met Ien de Haes de instructiecommissaris functie vervuld. Het was heel prettig samen te overleggen en te regelen. Het is zeker aan te raden deze functie met z'n tweeen aan te gaan. Mocht iemand interesse hebben om de nieuwe instructiecommissaris te worden nodig ik je uit om de komende instructieperiode mee te draaien. Ik hoop echt dat iemand met veel enthousiasme deze taken wil overnemen en nog veel nieuwe ideeën wil ontplooien zodat ik met een gerust hart in oktober kan aftreden.

Mail naar: siraterces.[antispam].@rvaeneas.nl

taken instructiecommissieFoto: Wim Bongaerts

  • Campagne opzetten voor het binnen halen van nieuwe leden voor de roei instructie ( draaiboek beschikbaar) in samenwerking met de Comm Cie
  • Organiseren van de jaarlijkse clubinstructies startend in April tot oktober
  • Geven van basis instructie voor het roei en stuur niveau A
  • Geven van aanvullende instructie voor niveau B
  • Initiëren van scholing en bijscholing van instructeurs( KNRB, Saarrowing)

NB: de eerste foto is gemaakt door Frans van Avesaath, de tweede foto is gemaakt door Wim Bongaerts van Fotoclub Herten. Heel erg bedankt!!!