logo-aeneas-banner-03

Nieuwbrief 6

Geplaatst op 26-06-2019  -  Categorie: Nieuwsbrieven

 

Het regent complimenten over……..

de organisatie  van de Aeneas Bootrace (15 juni jl.). Dit jaar is de belofte (afgelopen jaar op de Onderlinge in Venlo gedaan) om in Roermond een zinderende wedstrijd te organiseren, meer dan volledig ingelost. Een prachtig initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is. Onze dank voor jullie geweldige inzet! Voor meer informatie zie de website van Aeneas.

 

Instructiecommissie laat weten dat……..

  • op zaterdag 11 mei Marcus Smith en Dominique Clerx voor het examen Sturen 2 geslaagd zijn.
  • op zaterdag 22 juni jl. hebben 11 mensen het examen Scullen A gedaan. Er zijn 9 deelnemers geslaagd. De geslaagden zijn Ruud Hanssen, Rene van Wijk, Paul Rutten, Dave Geenen, Sandra Nieuwland, Ruud Vosbeek, Don Wolters en de jeugdleden Guus Flendrig en Casper Smits. Thijs Hannen en Wim van der Meeren zijn nog niet voor Scullen A geslaagd. Hen en ook nog een achttal cursisten, die nog niet helemaal klaar waren voor het examen Scullen A, blijven wij begeleiden.
  • op maandag 24 juni de afsluitende toertocht geroeid is. De toercommissie had voor lekkere hapjes gezorgd. Voor een foto impressie zie website van Aeneas.


    16b93645149593cc9ee1

 

 

Het bestuur informeert de leden over………

  • het sleutelbeheer.
    De leden die een sleutel willen ontvangen voor toegang tot het clubhuis, de loodsen en het slot op de slagboom kunnen een sleutel aanvragen bij Ankie Theelen. Dit kan door Ankie Theelen een mail te sturen met de aanvraag en € 35 borg over te maken naar de penningmeester. De penningsmeester informeert Ankie om de sleutel te leveren na ontvangst van de borg. In overleg met Ankie plan je de overdracht. Wil je ook toegang tot de keuken (afhankelijk van je functie in bestuur of commissies ), meld dit dan expliciet bij je aanvraag.
  • de WEB Commissie vraagt de leden of er geïnteresseerde ICT specialisten, met CSS3-kennis, binnen de vereniging zijn die voor 1-2 uren kunnen uithelpen. Graag melden bij de Webcie .

 

Albert Knop laat de leden weten dat………..

op maandag 1 juli de skiff-instructie weer begint.
Deze instructie is vooral bedoeld voor roeiers, die in 2018 of eerder (mag ook heel veel eerder) instructie gehad hebben en hun techniek willen verbeteren. Aanvang 18:45-19:00 uur.

Dit instructieprogramma loopt door tot aan het einde van de zomer (wanneer het te donker wordt om ’s avonds te roeien (vorig jaar was dat 10 september)). Je hoeft je niet op te geven. Als je er bent, kun je meedoen. Bij voorkeur roei je in een C1 of een skiff, maar ook als je in een C2, C3, C4 komt roeien ben je welkom (wel zelf een roeiteam regelen). Albert vaart mee in een skiff en geeft aanwijzingen. Er is op dit moment maar één "coach". We zijn op zoek naar mensen die een goede kijk op roeien hebben (of willen ontwikkelen) en vanuit een skiff of de nieuwe coachboot aanwijzingen willen geven aan de leden die beter willen leren roeien. Mail naar Albert.