logo-aeneas-banner-03

Nieuwsbrief April 2019

Geplaatst op 11-04-2019  -  Categorie: Nieuwsbrieven  -  Auteur: Annelies

 Leden informeren leden

 

Deze nieuwsbrief bevat:

  • De werkgroep Aeneas Bootrace aan het woord!
  • De werkgroep beheer website aan het woord! 
  • Losse informatie
  • Werkgroep KIKAROW aan het woord!
  • Impressie van een geslaagde Pubquiz

 

 

De werkgroep Aeneas Bootrace aan het woord!

 

Over 3 maanden is het zover! Zaterdag 15 juni, vanaf 10.00 uur, vindt de Aeneas Bootrace plaats! 

Deze wedstrijd is voor ALLE leden van Aeneas, samen met de roeiers vanuit de roeiverenigingen  Venlo en Weert. Deze competitie, over een 500 meterbaan, wordt gehouden op de Donkernack. 
Je kunt roeien in een C4X+ of Skiff. Er zullen meerdere heats op verschillende niveaus worden gehouden en misschien kun je je scoretijd uit 2017 evenaren of zelfs verbeteren. 

Voor een lekkere lunch en een drankje tijdens de prijsuitreiking wordt gezorgd. Maar ook als je niet mee-roeit kun je deze dag de verschillende teams aanmoedigen en genieten van de gezelligheid.  
Aarzel niet en geef je (jullie) op via de site van Aeneas! Je kunt je als team inschrijven maar ook als individu. Dan wordt je ingedeeld in een team. De kosten voor deze dag bedragen € 10 pp. 

Vervolgens zoeken wij nog een aantal vrijwilligers die deze dag een handje willen helpen (denk aan het opbouwen van tenten langs de waterkant, spullen klaarzetten of afbreken). Wil je deze dag een moment assisteren geef je dan op bij Dominique Clerx e-mail: xrelc.d.[antispam].@maasniel.nl  

 

De werkgroep beheer website aan het woord!


De nieuwe website komt er aan!
De werkgroep wil iedereen bedanken voor de input m.b.t. de uitgezette enquête over de nieuwe website. De response was 16,1 %. Er zijn goede en mooie voorstellen gedaan over hoe we de site kunnen verbeteren. Al wordt het wel een hele uitdaging om iedereen voor 100% tevreden te stellen. Hoe bedoelen we dit?  
Er waren bijvoorbeeld leden die vonden dat alles alleen voor leden toegankelijk mocht zijn én leden die vonden dat alles toegankelijk moest zijn voor iedereen. Ook waren er leden met suggesties om meer beeldmaterieel aan de site toe te voegen én leden die het juist prettiger vonden om géén afbeeldingen in de teksten te zetten. We gaan proberen een gulden middenweg te vinden in het plaatsen van informatie. Suggesties die niet direct met de website te maken hebben zijn doorgegeven aan de desbetreffende commissies.

De werkgroep nodigt een ieder graag uit om met suggesties te komen te helpen de teksten te verbeteren op, met mij (Ron Limborgh) even contact op te nemen.

 

Losse informatie

 

  • Leden vragen aandacht voor het schoon achterlaten van de bar, de keuken, de afwasmachine! 
  • Denk aan het activeren van “meenemen” bij het afschrijven van boten! 
  • Daniëlle Schols, coördinator van de werkzaamheden bij het Gat van Frans (officieel het Smalbroek), heeft Aeneas laten weten dat het tijdens de reconstructie van de plas verboden is om in de plas te roeien. De plas, nu 14 meter diep, wordt straks nog maar 2 meter diep. Er zullen komende tijd ook meerduwboten over de Maas varen, geladen met zand voor de plas.  Dus, LET OP!  
  • Oproep om bij het vlot over te hellen naar waterzijde bij vertrek en bij het aanleggen in verband met risico op beschadiging van de boot. 
  • Deelname Aeneas aan de Roermondse sportweek (13 april) gaat niet door

Werkgroep KIKAROW aan het woord!

De opbrengst van de statiegeldactie bij Jan Linders in Herten is € 172,00. SIF group Roermond sponsort een boot ter waarde van € 250,00.  

Impressie van een geslaagde Pubquiz

Op 6 april jl. gingen ongeveer 35 Aeneas leden, in zeven teams in ons clublokaal, met elkaar de strijd aan. Aan de hand van 8 thema’s (zoals onder andere de thema’s sport, geschiedenis, wetenschap, beeld, muziek) stelde Lilian Scheijmans per thema een achttal vragen die de teams schriftelijk moesten beantwoorden. De jury bestond uit Lilian, haar zoon en medeorganisator Karin Clerx. Zij bepaalden welk team de meeste goede antwoorden had. Onder het genot van hapjes en drankjes werd het een spannende en heel gezellige avond.  En …………..de opbrengst van deze avond was bijna € 200 voor KIKAROW. Na afloop van de avond waren velen van mening dat een dergelijke avond voor herhaling vatbaar is!  Wordt dus vervolgd.   
pubquiz2019-1 pubquiz2019-2