logo-aeneas-banner-03

Nieuwsbrief Mei 2020 nr4

Geplaatst op 07-05-2020  -  Categorie: Nieuwsberichten  -  Auteur: Bestuur

Corona nieuws
Nieuws van het bestuur

Tijdens de persconferentie van premier Rutte van donderdag 6 mei heeft hij aangekondigd dat volwassenen per 11 mei weer mogen sporten mits de anderhalve meter afstand kan worden gewaarborgd.

Helaas geldt dit nog niet voor Roermond. Wij vallen onder de veiligheidsregio Limburg-Noord waar een noodverordening van toepassing is op grond waarvan sporten door volwassenen onder de vlag van een vereniging niet is toegestaan. Deze verordening dient eerst te worden aangepast. Wij hebben zonet van ons contact bij de gemeente vernomen deze niet op 11 mei reeds zal zijn aangepast. Gaan we voordat de verordening is aangepast toch roeien dan riskeren we een flinke boete. We zullen dus nog een paar dagen langer geduld moeten hebben.  De aanpassing in de noodverordening voor sporten onder 18 jaar kwam ongeveer 5 dagen na het landelijk mocht.

En ook na de aanpassing van de noodverordening blijft roeien beperkt. Anderhalve meter afstand betekend dat er alleen geroeid kan gaan worden in skiffs en C1’s . Helaas betekent dit voor onze club dat nog lang niet iedereen weer het water op kan.  Roeien in meermansboten lijkt vanaf 1 september weer te mogen maar we proberen voor elkaar te krijgen om hier eerder toestemming voor te krijgen.

Ten einde de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen hebben wij een protocol opgesteld dat ervoor moet zorgen dat er telkens maximaal 4 leden gedurende een kwartier aanwezig zijn die bezig zijn om hun boot in het water te leggen gevolgd door 4 leden die een kwartier bezig zijn hun boot uit het water te halen. Dit protocol sturen wij rond zodra we duidelijkheid hebben over de begindatum.

We moeten dus nog even geduld hebben en nu reeds boten gaan afschrijven heeft dan ook geen enkele zin.

Het Bestuur

nieuwsbrief-mei-2020-nr-4.pdf