logo-aeneas-banner-03

Roei ongeluk

Geplaatst op 28-08-2022  -  Categorie: Bestuursberichten openbaar  -  Auteur: Bestuur

Zoals jullie misschien gehoord hebben is er kort geleden een aanvaring geweest op de Maas tussen twee skiffs. Gelukkig zonder menselijk leed. Dat staat voorop. Echter, er zijn door dit incident 2 skiffs total loss. Dat betekent zeker voor de rest van het seizoen 2 skiffs minder.

Wat is er gebeurd? Een aanvaring tussen roeiboten op de Maas zou eigenlijk onmogelijk moeten zijn. We hebben immers als clubregel dat je zo veel mogelijk stuurboord wal vaart. Op de Maas maar ook zoveel mogelijk op de plassen. En dus ook bij het passeren van de Maasbrug bij de ingang van de Donkere Nack.

Die regels zijn er voor onze bescherming. Van ons zelf en van ons kostbare materiaal. ONS materiaal, we betalen hier samen voor. Het is goed om dat te beseffen.

Steeds meer worden juist op dit stuk bij het passeren van de Maasbrug roeiboten gezien die op de terugweg naar het clubhuis aan de verkeerde wal varen. Ook bij dit ongeluk was dat het geval.

Door je te houden aan de stuurboordwal regel kan veel leed voorkomen worden. Het blijft altijd belangrijk om goed om je heen te kijken en altijd te weten of er andere boten vlakbij zijn. Goed en regelmatig omkijken in een ongestuurde boot is van levensbelang.

Hoe steek je nou handig de Maas over op de terugweg?

Vaar zover mogelijk door aan stuurboordwal. In ieder geval tot je de het bordje Louis Raemaekersbrug rechts bent gepasseerd. Je ligt dan recht tegenover de ingang van de Donkere Nack en kunt veilig oversteken.

stuurboordwal-onder-brug

Met dit bericht willen we een beroep doen op iedereen om bovenstaande serieus te nemen. Het komt ons aller veiligheid en roeiplezier ten goede.