logo-aeneas-banner-03

Roeien in de warmte

Geplaatst op 16-06-2022  -  Categorie: Safety  -  Auteur: veiligheidscommissie

Roeien bij warm weer.

Niet alleen bij koude maar ook bij warm weer zijn er punten waar je op moet letten en adviezen die je ter harte kunt nemen:

  • Draag kleding die het verdampen van zweet faciliteert. Die is er tegenwoordig in vele soorten en maten. Ook een keer tijdens de inspanning een droog shirt aantrekken is prima. 
  • Bescherm je lichaam tegen de zon. De invloed van de zon is op het water nog groter dan aan de wal. Dus een pet op je hoofd, zonnebril dragen en voldoende smeren met een goede factor.
  • Zorg dat je voldoende drinkt. Je verliest veel vocht tijdens inspanning bij warm weer. Water voldoet als je een uur of minder sport. Als je (veel) langer of erg intensief sport moet je isotone drank gebruiken om mineralen en koolhydraten aan te vullen. Dat is beter dan energiedrankjes. Bij intensief en vaak sporten is het goed om ook je gewicht in de gaten te houden. Gewichtsverlies kan betekenen dat je te weinig drinkt.
  • Als de hitte plotseling ‘invalt’ is het verstandig om geleidelijk op te bouwen zodat je lichaam aan de warmte kan wennen.
  • Neem voldoende pauze zodat je niet alleen zelf maar ook je motor niet ‘oververhit’ raakt.