logo-aeneas-banner-03

Verhoging energiekosten

Geplaatst op 28-10-2022  -  Categorie: Breaking news  -  Auteur: Bestuur

Ook als roeivereniging krijgen we te maken met verhoging van energiekosten. We hebben daarom als bestuur een aantal maatregelen genomen maar verwachten ook van onze leden dat ze bewust omgaan met onze energie.

Maatregelen:

Kantine: het achterste deel van de kantine, vanaf de bar tot aan de tochtdeuren heeft een lager plafond. We hebben dikke gordijnen besteld die zullen worden opgehangen waar het lage plafond begint. In het voorste gedeelte zullen de radiatoren worden dichtgedraaid. In het gedeelte achter het gordijn blijven de radiatoren open. Zodoende kunnen we dat gedeelte snel warm krijgen. Op drukke momenten kan het gordijn door de bardienst worden geopend en krijgen we de hele ruimte wel warm doordat we dan met velen zijn.
Thermostaat:
De thermostaat zal worden gefixeerd op 18 graden.

Douches: De douches blijven voorlopig beschikbaar, maar hou het kort. We zullen ons energieverbruik in de gaten blijven houden en als er meer maatregelen nodig zijn kan het zijn dat we moeten gaan vragen voorlopig thuis te douchen.

Medewerking leden:

CV: We weten dat er leden zijn die de gewoonte hebben de CV aan te zetten voordat ze gaan roeien zodat de kantine warm is als ze na anderhalf uur weer terug zijn. Dit is natuurlijk niet efficiënt. We verzoeken jullie dit dan ook niet meer te doen. Zet de CV aan wanneer je in de kantine plaatsneemt en alleen als het echt nodig is. Zeker achter het gordijn zal het snel warm zijn.

Werkplaats: probeer ook daar het gebruik van de verwarming zoveel mogelijk te beperken. Stel lak klussen waarbij de CV voor een langere tijd aan moet, zo veel mogelijk uit naar warmere periodes van het jaar.

 

We hopen dat iedereen begrip heeft voor deze maatregelen en rekenen op ieders medewerking.