logo-aeneas-banner-03

Vrijwilligers gezocht voor archiefsortering

Geplaatst op 23-02-2021  -  Categorie: Nieuwsberichten  -  Auteur: Ien de Haes
Aeneas is sinds 2018 bezig digitaal te archiveren. Maar er is natuurlijk van voor die tijd nog een heleboel archief op papier en het is belangrijk dat dit op een fatsoenlijke manier wordt gesorteerd en op de juiste en veilige manier wordt opgeborgen. We hebben oud lid Thijs Hannen bereid gevonden om leiding te geven aan de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd hiervoor. Thijs is archivaris geweest bij de gemeente Roermond en daarom deskundig. Hij heeft deze baan moeten opgeven vanwege astma. Zijn dokter heeft hem verboden om zelf fysiek met de papieren bezig te zijn maar zal zijn kennis en kunde gebruiken voor dit project.
De oplettende lezer heeft daarom waarschijnlijk al begrepen dat er vrijwilligers nodig zijn om de werkzaamheden uit te voeren.
We hebben Toos Jacobs bereid gevonden om dit te doen maar zij zal het niet alleen kunnen. Daarom zoeken wij nog een vrijwilliger voor deze job. Als je dat wat lijkt, meldt je dan aan bij siraterces.[antispam].@rvaeneas.nl
Waar we verder naar op zoek zijn is een geschikte locatie. Weet iemand een geschikte plek? Meldt dat dan aan siraterces.[antispam].@rvaeneas.nl. Als die niet elders wordt gevonden zullen we een deel van de kantine moeten afzetten want het is natuurlijk belangrijk dat leden niet gaan lopen neuzen in de papieren die daar liggen.
Zodra plaats bekend is en zich een vrijwilliger heeft gemeld kan het project starten.
Hartelijke groeten,
Ien de Haes, Secretaris