logo-aeneas-banner-03

Lite River coastal skiff op proef

Geplaatst op 29-01-2023  -  Categorie: Nieuwsberichten  -  Auteur: materiaal commissie

Proefkonijnen gezocht!: Lite River op proef!

Sinds vandaag hebben we een heuse Coastal skiff in de loods liggen! Dit is voor Aeneas een nieuw boottype. Deze is op verzoek van leden in het nieuwste botenplan opgenomen. We zijn dan ook blij dat we deze boot zo snel hebben kunnen bemachtigen. Normaal zit er namelijk een aanzienlijke levertijd op. 

Deze Lite River hebben we voor drie weken op proef. Hij is daarom nog niet gedoopt maar wel al in het afschrijfsysteem te reserveren. Het is een brede, stabiele skiff die ook meer golven aan kan dan een reguliere skiff. Hij is daardoor zeer geschikt voor alle roeiniveaus. En zeker in de wintermaanden wellicht een aantrekkelijk alternatief voor de skiff.

Wij willen alle leden hierbij van harte uitnodigen om de eens proefvaart te maken de komende weken. En laat vooral je bevindingen weten aan de materiaalcommissaris. Bij veel positieve reacties (en daar gaan we wel van uit, gelet op de ervaringen elders van enkele leden tot nu toe) kopen we deze boot, en blijft ie bij Aeneas. Veel roeiplezier in deze nieuwe boot!

Op de foto zie je de boot alvast, en ook hoe je hem het beste kunt tillen.

whatsapp-image-2023-01-28-at-15-14-13

 

Hieronder een korte impressie van de fabrikant

Anders dan het filmpje suggereert is het binnen onze vereniging niet toegestaan de boot alleen te tillen. Maar dat wisten jullie natuurlijk allemaal wel.

 

Nog meer nieuwe boten nieuws...

De oplettende roeier heeft misschien nog een toevoeging aan de vloot opgemerkt. Een ander veel gevraagd boottype (bleek onder andere uit de enquete) is een tweede Kurt, een ongestuurde dubbelvier voor 65-80 kilo. Ook deze boot stond hoog op ons wensenlijstje in het recente botenplan. Voor deze boot zijn we echter afhankelijk van de tweedehands botenmarkt, aangezien we ons deze nieuw niet kunnen veroorloven. We zijn dan ook zeer verheugd ook hiervan al te kunnen melden dat we een mooie tweedehands boot hebben gevonden, die precies aan onze eisen voldoet, een Empacher is en ook nog eens binnen ons budget past! Dit alles danken wij aan de speurneus en goede contacten van onze voorzitter, in zijn rol als “ kenner van de tweedehands markt”. 

Deze boot ligt al in de loods maar moet nog roeiklaar gemaakt worden. Dit vraagt nog even tijd van onze materiaalcommissie. Maar weet dat eraan gewerkt wordt.