logo-aeneas-banner-03

Meldingen asociaal vaargedrag

Geplaatst op 25-07-2022  -  Categorie: Bestuursberichten openbaar  -  Auteur: Bestuur

Na een incident met kanovaarders en een te hard varende motorboot heeft het watersportverbond contact opgenomen met de gemeente met de vraag of er iets kan worden gedaan aan het veelvuldig te hard varen op de Maas. De gemeente gaf aan maar beperkt capaciteit te hebben voor controle en aangezien er zelden meldingen van overlast binnenkomen is er ook geen aanleiding om meer capaciteit hierop in te zetten.

Het watersportverbond heeft daarom het initiatief genomen om zo veel mogelijk watersportverenigingen in de omgeving te mobiliseren om voortaan consequent meldingen te maken van asociaal vaargedrag. Ik denk dat iedereen wel ervaring heeft met asociaal vaargedrag van motorboten en wij doen hier dus als vereniging graag aan mee.

We willen iedereen daarom vragen melding te maken bij de politie van asociaal vaargedrag. Om nu te zorgen dat we niet om ieder golfje een melding doen, hebben we de volgende richtlijnen.

  • alleen melding van boten die duidelijk te hard varen en hiermee een hinderlijk hoge golf maken (40 cm of hoger) en waarvan de bestuurder niet de moeite neemt om snelheid te minderen als deze de roeiboot opmerkt.
  • Tevens altijd melding maken van hard varende jetskiërs ongeacht hoogte van de golf.
  • En uiteraard geen melding maken bij hard varen op het stuk van de Maas na de sluis waar hard varen is toegestaan.

Meldingen kunnen online worden gemaakt bij de politie via bijgaande link. Deze link zal ook op de homepage van onze website terug te vinden zijn onder het menu veiligheid.

https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldformulier.html?sid=3f48d5a0-0955-4854-a414-cd35bfcecc3a

Bijgaande een voorbeeld van een melding

aangifte

We hebben een apart e-mail adres saeneavr.eitilopgnidlem.[antispam].@gmail.com aangemaakt zodat we alle meldingen op een adres binnen krijgen en hierdoor inzicht krijgen hoe het verloopt.

We verzoeken derhalve iedereen hieraan medewerking te verlenen.