logo-aeneas-banner-03

nieuwsbrief-februari-2020 nr1

Geplaatst op 06-02-2020  -  Categorie: Nieuwsberichten  -  Auteur: Bestuur

BERICHTEN VAN HET BESTUUR


Roeigoed:

De RV AENEAS roei clubkleding is weer beschikbaar bij de firma ROEIGOED, https://www.roeigoed.nl/aeneas/c26... Bestel je spullen op tijd nu er weer voorraad is.
Wij zien graag dat de club kleding gedragen wordt bij club en roei activiteiten.
Bouwteam
Om komend jaar het asbest dak van ons clubhuis en loodsen te vervangen hebben we Onno Zollner bereid gevonden om een bouwteam samen te stellen zodat het werk dat afgelopen jaar al gedaan is voor offerten en evaluaties nu daadwerkelijke te kunnen gaan uitvoeren. Dus als jij bouw en project ervaring hebt en of zin hebt om deze klus te klaren in het team met Onno meld je dan aan bij Onno, renlloz.cj.[antispam].@hetnet.nl zodat we spoedig kunnen starten. Het team moet minimaal uit 3 personen bestaan zodat het werk verdeeld wordt.


Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht

Op 4 en 5 april wordt voor de 22ste keer de Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht georganiseerd door roeivereniging ‘t Diep in Steenwijk. Aeneas is daar de afgelopen 4 keer steeds met 1 C4 bij geweest en ook deze keer weer. We vragen ons echter iedere keer weer af waarom niet meer ploegen van Aeneas mee gaan. Het is echt prachtig roeiwater in dit nationale park en een schitterende omgeving. Kijk op https://weerribben.tdiep.nl voor foto’s van de afgelopen edities voor een impressie van de omgeving.

Op zaterdag 4 april is de marathon van 56 km. Deze kan als wedstrijd of als prestatietocht worden geroeid. Aan de prestatietocht (we willen namelijk wel onderweg een terrasje kunnen pakken) doet al een Aeneas ploeg mee in de Rura. Op zondag is de toertocht van 33 km.
Heb je interesse, haak dan aan. De botenwagen rijdt al en daar is nog ruimte genoeg op. De 56km is best pittig en vereist wel wat roei ervaring, een goede techniek en vooral doorzettingsvermogen. De toertocht is een stuk eenvoudiger maar daarom niet minder mooi. Boten kunnen uiteraard zowel op zaterdag als op zondag worden gebruikt.
Interesse, stuur dan even een e-mail naar Martin Dijk: nebbirreew.[antispam].@islay-hr.nl

RV AENEAS in beeld - ARTE

Vorige zomer zijn we benaderd door een Duits filmteam die de Europese rivieren filmden en vroegen ons mee te werken door met hun de Maas op te varen en ons te kunnen filmen. Dat is alles prima gelukt en met het volgende mooie resultaat. Dit bericht bereikt je later dan de uitzending van de film maar je kunt altijd de films terug zien via internet met link https://www.arte.tv/de/guide/20200203/

Bericht van het film team.

Wir freuen uns sehr, Ihnen mitteilen zu können, dass unsere Reihe „Stromaufwärts! Europas Wasserwege“ kommende Woche auf ARTE ausgestrahlt wird:
03.02.2020 17:50 Uhr Von der Camargue in die Ardèche 03.02.2020 18:30 Uhr Von der Müritz über Berlin bis in die Spreeauen 04.02.2020 17:50 Uhr Von der Danziger Bucht bis zur Masurischen Seenplatte 04.02.2020 18:30 Uhr Auf dem Po durch Norditalien 05.02.2020 17:50 Uhr Von Rotterdam bis in die belgischen Ardennen
Die Filme sind nach Ausstrahlung 30 Tage online verfügbar. Vielen Dank an alle für Ihre Mitwirkung! Ohne Sie wären die Filme nicht möglich gewesen. Viel Spaß beim Schauen - wir sind gespannt auf Ihr Feedback!
Mit herzlichen Grüßen aus Berlin, Carolin Neubauer & Christian Schidlowski

AKTIE SCHONE MAAS

Zoals in andere jaren gaan we ook dit jaar weer met de RV AENEAS leden, vrienden en eventueel ook familie 3 oever-percelen aan de Maas schoonmaken. Dat levert de club goed geld op en wij roeien een jaar lang langs schone oevers.

Het programma ziet er nu als volgt uit:

Oever perceel coördinatie Tijd en plaats Oevers bij ons clubhuis Janne Opmeer Vrijdag 13-3 om 10.45 start vanaf clubhuis Oevers aan Zuidplas Mathieu Geelen Zaterdag 14-3 om 9.45 start vanaf clubhuis Oevers aan Gerelingsplas Guido Schreuder Zondag 28 maart om 10.30 uur verzamelen in clubhuis

Gezien het hoge water zal er weer veel plastic afval liggen. Kies voor een groep en kom met velen zodat het werk goed verdeeld kan worden. Het duurt ongeveer 2 uur.
WE REKENEN OP JULLIE

Invoer van nieuwe roei- en bootniveau systeem


In de ALV van november 2017 hebben we samen de eerste beslissing genomen om ons niveau systeem om te zetten in het landelijk gebruikte modulaire roei systeem van de stichting Roeicoach.
Hierna hebben we ook onze instructeurs, 20 leden opgeleid conform deze methode en hebben nu al een jaar op deze manier de basis roei instructie gegeven.
Het sluitstuk van deze ontwikkeling is dat de roeiniveaus een nieuwe code krijgen passende in de modulaire methodiek. Om ook de boten hierin goed te plaatsen heeft de botenplan commissie de boten niveaus in overleg met de examen commissie en het bestuur aangepast.
Naar aanleiding van de eerste versie van de boten niveaus en de nieuwe roeiniveau code’s , gestuurd met nieuwsbrief in oktober 2019, hebben wij van vele leden opmerkingen en bezorgdheid ontvangen. We hebben deze signalen serieus beoordeeld en hiermee ook aanpassingen doorgevoerd in hoofdzakelijk de botenniveaus zodat de belangrijkste doelstelling van onze club om voor alle leden boten beschikbaar te hebben om met plezier te kunnen roeien overeind blijft.
Dit alles heeft geresulteerd in de twee bijgevoegde lijsten:
1. roeiniveau van de leden 2. botenniveau van onze vloot
Gebruik deze overzichten om met jouw roei niveau (Scull, Boord en Stuur) te bepalen welke boten voor jou beschikbaar zijn. Voor meermansboten blijft de 50 % regel gelden.
Om iedereen de gelegenheid te geven om in het komende jaar voor je persoonlijke ambitie nog de ontbrekende roeicertificaten te behalen hebben we besloten om 2020 te gebruiken als overgangsjaar
Gedoog situatie voor 2020: Alle leden met oud roeiniveau 3 (skiff) en 4 (watervrij skiff) kunnen gebruik maken van de boten in het nieuw bootniveau D en lager.

We gaan er dan vanuit dat alle leden in het jaar 2020 gebruik maken van de examen momenten (zie planning hieronder) om hun niveau officieel te bevestigen of te verbeteren. Na 31 oktober 2020 wordt het actuele niveau vastgelegd en stopt de gedoog situatie.


De examens zijn op de volgende data gepland:

Datum Examen Afstandsproef Vaardigheidsproef
Opmerking
21-maart Alle examens 4 of 18 april Roeiproef niveau D Afhankelijk van het weer
16 mei Alle examens
20 of 27 juni Roeiproef niveau D Afhankelijk van het weer
20 juni Examen voor alle cursisten Scullen A
15 augustus Alle examens
26 september Roeiproef niveau D Afhankelijk van het weer
31 oktober Alle examens

Het bestuur en alle betrokken commissies wensen alle leden een gezond, sportief en ambitieus roeijaar
Als jij opmerkingen of commentaar hebt, of het niet eens bent met je niveau stuur dit aan siraterces.[antispam].@rvaeneas.nl

Bedankt, met sportieve groet
Het bestuur

nieuwsbrief-februari-2020-1.pdf