logo-aeneas-banner-03

Wandelen en roeien naar 2022

Geplaatst op 02-02-2022  -  Categorie: Nieuwsberichten  -  Auteur: Piet Hein

 Een “normale” nieuwjaarsborrel, dat zat er nog niet in. Maar het bestuur had wat bedacht: wandelen of roeien en onderweg enkele stops met iets lekkers. En ze kwamen, de Aeneïden, soms zelfs met partners en kinderen, zo’n 75 deelnemers en dat is niet slecht!20220130-105600Ook het weer werkt mee, het is fris maar er schijn een zonnetje. Als ik aan kom fietsen staat Inge Louwers van de VAK al klaar met een routekaartje, en ga ik met een clubje roeimaatjes op stap. Naar de post ergens bij de ingang van de Zuidplas. Met de boot ben je er zo. Maar door modderige paadjes en het gras is het toch een heel eind. Gelukkig staan Dominique en Peter (van Trudy) ons enthousiast op te wachten met lekkere wafels. Het wordt steeds gezelliger als nieuwe groepen arriveren. Ook een enkele roeiboot komt langs.img-8758

 De terugweg is aangenamer dan de heenweg met de wind in de rug en de zon in het gezicht. Onderweg kom je roeiers tegen, die je soms meer dan een jaar niet gezien hebt. Wat hebben we veel gemist. Terug op de roei is het intussen over twaalf. Nog twee posten dat gaat niet lukken. De post met de bubbeltjes valt af. Sorry Angelique en Marian! Als ik de foto’s zie zijn ze goed in de weer geweest met champagneglazen op een roeiriem, fris geverfd door ons onvolprezen riemteam.

We kiezen voor de warme chocolademelk bij sluiswachters Trudy en  twee keer Toos (Jacobs en Daams). Knap hoe zij ook de roeiers voorzien van chocolademelk. En dan is het tijd om te vertrekken.

De alternatieve nieuwjaarsborrel is een succes geworden

Piet Hein

img-20220130-wa0015