logo-aeneas-banner-03

Werkzaamheden vlot

Geplaatst op 13-07-2021  -  Categorie: Nieuwsberichten  -  Auteur: Toos Jacobs

img20210629135848De grote techneut, die ook de regie heeft, is de onovertroffen Theo van der Nagel. Eerst moest het foam op maat
worden gezaagd en tussen de bestaande houten balken van het oude vlot gelegd. Daarna werden de aluminium balken, elk 19 meter lang, op het vlot in wording gelegd, de te boren gaten afgetekend, de balken weer naar binnen, gaten boren, weer naar buiten en vastschroeven. Twee balken waren een ochtend werk!

Het waren acrobatische toeren op de smalle houten balken, maar tot nu toe heeft er nog niemand een nat pak gehaald. Alleen Theo, maar dat was bij een zaagwerkje waarbij hij op ijzer stootte met een kettingzaag – en dat spatte!

De lange balken moesten met meerdere personen worden gedragen, dus af en toe werd er een teruggekeerde roeier in zijn nekvel gegrepen om even mee te helpen. De planning is om volgende week de kunststof vlotplaten te monteren. Daarna lijkt het al op een normaal vlot.

Tot slot komt dan nog de afwerking, zoals een rubberen stootrand rondom.

Het heeft allemaal best lang geduurd – dit had ook te maken met voortschrijdend inzicht bij de voorbereiding.Maar: het scheelt Aeneas duizenden euro’s en dit dankzij een klein clubje bevlogen mensen van de materiaalcommissie!

060721c
Deze keer in actie:
Theo van der Nagel
Koos van Vugt (toevallig aanwezig, geen mat.cie.-lid)
Wim Demarteau
Paul van Zeventer
Hein van der Bruggen.